Bitlis’in Güroymak İlçesine Bağlı Gölbaşı Beldesi’ni Sel Vurdu

GÜNCEL 19 Eylül 2024 19:56
Videoyu Aç Bitlis’in Güroymak İlçesine Bağlı Gölbaşı Beldesi’ni Sel Vurdu
A
a

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı Beldesi, Nemrut Dağı bölgesindeki şiddetli yağışlar sonrası sel felaketiyle sarsıldı. Mahalleler, tarım arazileri ve altyapı büyük zarar gördü.

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı Beldesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nemrut Dağı bölgesinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış sonrası beldede büyük çapta maddi hasar oluştu.

Özellikle Yeşilli Mahallesi, selin etkilerini en ağır hisseden bölgelerden biri oldu. Ahır ve samanlıklar zarar görürken, tarım arazileri sular altında kaldı ve yollar ciddi şekilde tahrip oldu. Sel felaketinin ardından Gölbaşı Belediyesi ekipleri hızla harekete geçerek temizlik çalışmalarına başladı.


Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, sel felaketi sonrası beldenin altyapısının büyük zarar gördüğünü ve belediyenin mevcut imkanlarıyla bu zararı telafi etmesinin imkansız olduğunu belirtti. Kardaş, “Yağış sonrası yaşanan sel felaketi, beldemizin yollarını, kanalizasyon şebekelerini, içme suyu hatlarını, menfezleri ve köprüleri büyük ölçüde tahrip etti. Belediyemizin bu hasarı giderecek gücü yok. Her yıl bu tarz sel olaylarıyla karşılaşıyoruz, ancak bu kez altyapımız da ağır hasar aldı. Can kaybının yaşanmaması sevindirici, fakat yardıma ihtiyacımız var” dedi.


Yeşilli Mahallesi sakinlerinden Baki Kardaş, evinin bodrum katının sel sularıyla dolduğunu ve kümes hayvanlarının bir kısmının telef olduğunu belirtti. Kardaş, yaşadığı maddi kayıpların ardından devletten yardım talep ettiğini söyledi.

Bölgedeki temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ederken, Gölbaşı Beldesi'nin sel felaketine karşı daha dayanıklı hale getirilmesi için acil müdahalelere ve uzun vadeli çözümlere ihtiyaç duyuluyor.

Ak Parti Bitlis İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Ula ve Güroymak Kadın Kolları Başkanı Merve Kerimoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı’nı ziyaret ederken, sel felaketine müdahale çalışmalarına da tanık oldular. Ula ve Kerimoğlu, Belediye Başkanı ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek beldeden ayrıldılar.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi