Güroymak'ta Sel Felaketi: 10 Ev Ağır Hasar Aldı

GÜNCEL 6 Eylül 2024 19:04
Videoyu Aç Güroymak'ta Sel Felaketi: 10 Ev Ağır Hasar Aldı
A
a

Bitlis Güroymak ilçesindeki sağanak yağmur sele dönüştü. AFAD ve Jandarma ekipleri müdahale ediyor. 10 ev ağır hasar aldı, çadır kurulumu yapılıyor.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, kısa sürede sele dönüştü. Özellikle Oduncular Köyü'nü vuran sel felaketi, birçok evde maddi hasara yol açtı. Bir ev zarar görürken, on evin ağır hasar aldığı belirtildi.

Sel baskınının ardından AFAD ve Jandarma ekipleri hızla olay yerine intikal etti. AFAD, selden etkilenen vatandaşlar için çadır kurulumuna başladı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Defterdarlık ve DSİ ekipleri de hasar tespit ve yardım çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD Bitlis İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Saat 18:00 civarında başlayan yoğun yağışlar sonucu Güroymak ilçesi Oduncular köyünde sel baskını meydana gelmiştir. İlk incelemelerde 10 evin ağır hasar aldığı ve birçok evde maddi hasar oluştuğu tespit edilmiştir. Vatandaşlarımıza yönelik çadır kurulumları devam ediyor" denildi.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde çalışmaların süreceğini belirtti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Güroymak'ın Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi